Openheid inspireert tot openheid en zorgt voor begrip en verbinding. Het staat op onze website en ik heb het vaak gezegd op bijeenkomsten en geschreven in uitnodigingen. Gelukkig voel ik het ook vaak. Wat was het fijn weer op de Vier de verschillen dag bij de Belastingdienst. Dit keer op bezoek. Ik zag een beetje op tegen de energie in het gebouw, maar deze dag had ik er geen last van. De goede vibes van Vier de verschillen overstemden alles. Ik werd gelijk al geraakt door bekende en nieuwe mensen die zich kwetsbaar op durfden te stellen. Steeds meer mensen die zich openen en hun ruimte innemen. Waardoor potentieel wordt bevrijd. Wat een rijkdom. En wat mooi om daar getuige van te zijn en te delen in die ervaring. Tijdens het optreden van Mirjam Giphart stroomden de tranen over mijn wangen. Wat fijn om geraakt te worden. Wat een moed van Mirjam om zoveel van zichzelf te laten zien. Wat dapper van de mensen in de zaal die eerlijk en open vragen stelden en antwoorden gaven. En ikzelf? Ik open me langzaam maar zeker ook steeds meer. Op papier en in het echt. In een bijzondere ontmoeting met Carry Verrijt die aan het zwerven was als medicijn en daarover schreef. In een presentatie over Vier de verschillen voor European Brains @ Work. Ik begrijp mezelf steeds beter en voel meer verbinding.