Ik ben Jan Anne Kalkhoven. In 2009 kwam ik erachter dat mijn anders voelen en een buitenbeentje zijn een naam had; ADD: Attention Deficit Disorder. Ik was er zelf heel blij mee toen ik daar achter kwam. Ik kreeg meer begrip van mezelf en van de wereld, maar ook meer begrip voor mezelf en voor de wereld.
Ik ging het vrij snel op mijn werk aan een leidinggevende vertellen. Daar kreeg ik binnen 10 minuten de reactie: Bedrijfsrisico, geen cursussen en ga maar nadenken hoe je je gaat bewegen binnen het bedrijf.

Oei.

Maar ik bleef! Ik bleef de openheid zoeken en kwam er zo achter wat goed werkt en wat niet. Maar dat kan ik niet alleen. Het is alleen mogelijk in een veilige omgeving. Openheid en veiligheid heb je dus beide nodig om medewerkers beter tot hun recht te laten komen. Inmiddels doe ik veel dingen die ik leuk vind en die bijdragen aan het bedrijf.

Ik hoop dat ik mensen het gevoel geef dat ze mogen zijn wie ze zijn. Soms geef ik ze zoveel ruimte dat ze er ineens achter komen dat ze al in het diepe staan…. En dat ze het kunnen!
Luisteren is leuk (en praten is ook leuk) ….. maar ik wil daar dan wel wat mee doen! Luisteren en aanvoelen wat nodig is en daar dan wat mee doen.

 

Ik ben Renate Stamsnieder. Het raakt me als mensen open zijn en zich kwetsbaar opstellen. Ik voel dan verbinding en durf mezelf ook steeds verder te openen. Ben heel dankbaar dat ik met Vier de verschillen bezig mag zijn. Dat Jan Anne me gevraagd heeft, dat we samen met iedereen die iets doet in de beweging de olievlek steeds verder mogen verspreiden. Door Vier de verschillen groei ik en ook iedereen die ermee in aanraking komt. Minder oordeel en meer begrip en verbinding, daar wil ik aan bijdragen.

Ik zie het potentieel in mensen en kan goed luisteren. Ik vind het leuk om evenementen te organiseren en op de achtergrond te zorgen dat alles goed loopt. Ook geniet ik van het begeleiden van een teambuilding, workshops en Inspiration Boosts.